Swoją drogą ciekawe czy wspomniany przez Krzynola reset licznika domyślnie by zafajkował tę opcję? bo jeśli tak to faktycznie reset licznika pomoże
[O2] TUTORIAL - Montaż podświetlenia przestrzeni na nogi
Zwiń
X
-
ktoś przy montażu i dokodowaniu licznika zapomniał o bordnetzu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisktoś przy montażu i dokodowaniu licznika zapomniał o bordnetzu
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Poddaje się! Zrobiłem kolejne podejście do kodowania „footwell”, postępowałem zgodnie z instrukcją z kilku poprzednich postów, ale menu na MD jak nie było tak nadal nie ma :-/
Oświetlenie działa tylko przy otwartych drzwiach, a jego jasność mogę regulować tylko przez VCDS.
Sterownik CE 1K0 937 086 F, a całe kodowanie na poniższym filmie.
Ktoś to ogarnie?
Ostatnio edytowany przez mackowski; 3070.O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
Komentarz
-
-
Jeszcze w 25 B możesz zaznaczyć że masz ledy. ( jeśli je masz )
odłączałeś aku? Przywracałeś licznik do ustawień?
U mnie pomogło właśnie zaznaczenie w B 9 komunikacji z Modułem Komfortu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisJeszcze w 25 B możesz zaznaczyć że masz ledy. ( jeśli je masz )
odłączałeś aku? Przywracałeś licznik do ustawień?
U mnie pomogło właśnie zaznaczenie w B 9 komunikacji z Modułem Komfortu
Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpisByte 9 Bit 6 ja mam zaznaczony BCM mamy takie same ( moje kodowanie pare postów powyżej)
Zauważyłem jednak jedna rzecz. Przy pierwszym wejściu w menu, dosłownie przez ułamek sekundy mignęła mi ta opcja, ale momentalnie zniknęła. Przy ponownej próbie (wyjęcie i włożenie kluczyka / zapłon / menu MD) nic takiego już się nie pojawiło.
Sprobuje to jutro złapać na filmie, ciekawe czy się pojawi. No chyba, że mam już jakieś zwidy
O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mackowski Zobacz wpisNo chyba, że mam już jakieś zwidy
Ja swojego Menu szukałem cały tydzień od założenia oświetlenia i jak się znalazło to od razu się pojawiło w dwóch Octaviach w Rzeszowie
Odepnij akumulator, zresetuj MD do ustawień fabrycznych.
Musi się udać !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpishttp://wiki.ross-tech.com/wiki/index...tronics#Coding
Channel 005: Footwell Lighting Dimming- Range: 20...100 %
- Resolution: 1 %
- Note: Only active if Byte 00 Bit 1 of Long Coding active.
O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Komentarz
-
Zamieszczone przez mackowski Zobacz wpis
Sprawdź proszę u siebie czy masz zaznaczony ten Bit i przede wszystkim czy jest on tak samo opisany jak u mnie - Auto-Unlock Active..? Nie mam pojęcia co ma jedno do drugiego..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
mackowski napisz może jaki masz BCM/bordnetz? W sterownikach serii 3C w bajcie 0 w bicie 2 jest włączenie oświetlenia przestrzeni na nogi..O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mackowski Zobacz wpis
Mój sterownik CE to 1K0 937 086 F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
A bajt 9 bit 3 masz zaptaszkiwany?
Czy ktoś z Was kojarzy jak zrobić "reset" licznika? Gdy wchodzę w adaptacje nie mam możliwości nic wpisać - mogę rozwinąć tylko listę.
A z tego co kojarzę powinna być możliwość resetu właśnie z poziomy pierwszego screen'u adaptacji..?O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Komentarz
-
-
Do pelnego resetu moze byc wymagany kabel z rosstechu
Cuda na kiju, musi sie to dac odpalic, bo masz ten sam sterownik co ja, a u mnie mimo jeszcze braku zalozonych lampek menu sie pojawia po zakodowaniu.
U mnie za to mimo, zakodowanego auto lock, auto unlock nie ma tego w MD - czyli sytuacja podobna do Twojej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mackowski Zobacz wpisA z tego co kojarzę powinna być możliwość resetu właśnie z poziomy pierwszego screen'u adaptacji..?
Komentarz
-
-
Założyliśmy z Przemek_i podświetlenie ale też jest jakiś kwas. Podświetlenie działa po otwarciu drzwi gaśnie jak wygasi się światło w aucie. Nie działa podczas odpalonego silnika. Nie ma możliwości wykonania adaptacji na kanale 35, error przy połączeniu. Na MD włączanie i wyłączanie nic nie zmienia tak samo jak nie działa regulacja jasności z MD. Może Ty krzynol spotkales się z takim tematem?
Dodatkowo bo może to jest powiązane - nie działa CH włączanie i wyłączanie w MD nie powoduje że po zamknięciu auta zapalają się światła. LH po otwarciu działa prawidłowo, a dokodowane dzienne z poziomu MD również się włączają i wyłączają.
Komentarz
-
-
przypomnij się po weekendzie bo mam komunię na głowie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisprzypomnij się po weekendzie bo mam komunię na głowie
Montaż wykonany bezbłędnie (tak uważam) zestawu wysłanego przez Piotrka
Komentarz
-
-
Seba, czyli wychodzi na to, że masz dokładnie takie same problemy jak ja u siebie.
Próbowałem kodowania trzema kablami (w tym jednym oryginalnym z RossTech'u) i dupa - jak nie było tak nie ma więc ja się poddałem.
Zostawiłem działające oświetleniu przy otwartych drzwiach i to musi wystarczyć.O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Komentarz
-
-
krzynol w Tobie nadzieja
U mnie po obserwacji temat wygląda tak że przez czujnik światła nie działa footwell w dzień - ma to sens. Po zmierzchu jednak działa świecenie po otwartych drzwiach ale tylko jeśli w MD zaznaczony jest footwell aktywny. Nie reaguje jednak na regulację jasności z MD a jeśli reaguje (o czym dalej) to po dłuższym czasie i chyba jak się boardnetz całkiem odetnie po zamknięciu auta.
Jak po założeniu działało tylko po otwarciu drzwi tak wczoraj i dziś po zapłonie mi świeciły ale tak jarzą że źle się jedzie, ustawienie w MD na 20 procent jednak to nic nie zmienia bo światła nie reagują na zmiany.
Dziś po zgaszeniu silnika zapalił się lampki w aucie a footwell się przyciemnil jakby zassal ustawienia 20 procent z MD.
W ogole jakieś kwiatki bo zakodowalem jeszcze CH ale nie działało, w MD zmiany nic przynoszą następstw. Po zamknięciu nie świeciły się światła, aż do dziś. Po zamknięciu auta świeciły przód i tył parę sekund po czym jak otworzyłem auto to zadziałał normalnie LH i po zamknięciu już się CH nie włączylo tylko normalnie światła zgasły.
Oszaleć można..
Komentarz
-
Komentarz